top of page

Familieopstelling

Familieopstelling Tilburg
Wat is een familieopstelling

Coffee Coach organiseert meerdere malen per jaar een

workshop familieopstellingen, in het centrum van Tilburg.

Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk,

ook als je nog geen ervaring hebt met een  

familieopstelling. 

Soms loop je ergens in vast. Op je werk, in je relatie of in je gevoel (bijv: je hebt alles voor elkaar maar toch voel je je niet gelukkig). Met een familieopstelling maak je inzichtelijk hoe dat komt.

 

Bij een familieopstelling hoeft je vraag dus niet over je familie zelf te gaan. De onderliggende oorzaak van je vraag, probleem of verlangen kan hier echter wel mee te maken hebben. Dit hoeven niet direct hele nare trauma’s te zijn en je hebt ook niet per definitie slechte ouders.

 

Waar het om gaat is dat er in ieders familiesysteem op onbewust niveau iets kan spelen wat niet (meer) handig is. Dit heet een ‘verstrikking’. Zie het voorbeeld hieronder. Deze verstrikking zorgt ervoor dat je keer op keer niet de stap zet die je wilt zetten, je loopt continue vast en herhaalt het patroon.

 

Met een familieopstelling wordt het duidelijk wat zich voor jou op onbewust niveau afspeelt. Hierdoor zie je ook wat je te doen hebt om ervan los te komen. Tijdens de familieopstelling zal je een belangrijke stap zetten in dat proces. Dit geeft vaak rust, energie en nieuwe mogelijkheden. Je kunt het nu anders doen.

Voorbeeld

Misschien heb je als kind om wat voor (belangrijke en nuttige) reden dan ook de plek ingenomen van je vader of moeder. Dit kan ervoor gezorgd hebben dat je het niet gewend bent om jezelf op de eerste plaats te zetten. Op je werk blijf je daardoor teveel op de achtergrond en je bent teveel bezig het anderen naar de zin te maken. Op persoonlijk vlak vind je het lastig om liefde, aandacht of complimenten te ontvangen.

 

Met een familieopstelling neem je weer je eigen plek in (wat soms nog best lastig kan zijn) en hierdoor verander je het onderliggende patroon waardoor je meer mogelijkheden krijgt en niet keer op keer hoeft vast te lopen.

 

Je kunt gebruik maken van de andere groepsleden. Je zet ze op de plek neer zoals het voor jou is. Vanuit daar wordt er onder begeleiding verder gewerkt.

 

Wanneer je als groepslid wordt neergezet voor een bepaalde rol dan ben je ‘representant’. Je hoeft GEEN rol te spelen of te acteren. Gewoon ervaren hoe het voor jou op de plek is waar je wordt neergezet is al voldoende. Je kunt het niet fout doen!

Thema's die geschikt zijn voor een familieopstelling

* Een te groot of te klein verantwoordelijkheidsgevoel

* Stress, burn-out of overspannenheid

* Relaties, bindingsangst of echtscheiding

* Gebrek aan zelfvertrouwen

* Conflicten, thuis, met familie of op het werk

* Vragen rondom afscheid of overlijden

* Depressieve gevoelens of moedeloosheid

* Regie (terug) nemen over je eigen leven

Wil je weten of jouw vraag of thema geschikt is voor een workshop familieopstellingen? Neem dan even contact met mij op. Ik bespreek graag met je of een familieopstelling passend is. 

Meedoen kan op 2 manieren

* Je brengt een eigen vraag in. Ik begeleid jouw familieopstelling waarbij je de andere deelnemers kunt inzetten.

 

* Je doet mee als representant. Je kan door de vragensteller worden ingezet als representant voor iemand anders. Zowel voor de vragensteller als de representant is het een waardevolle en leerzame ervaring. Ook als je een eigen vraag inbrengt kan je in de opstelling van iemand anders als representant fungeren.

Data en aanvangstijden workshops familieopstellingen Tilburg

2020:

Zat 11 januari: VOL

Zat 18 april: Nog ruimte voor 2 vraagstellers en 5 representanten.

Zat 23 mei: Nog ruimte voor 4 vraagstellers en 6 representanten.

* Inloop: vanaf 09:45 uur

* Start workshop: om 10:00 uur

* Pauze: rond 13:00 uur wordt de vegetarische / biologische lunch verzorgd door Pleiade.

* Einde workshop: uiterlijk 17:00 uur.

De groep bestaat uit ongeveer 10 deelnemers. Er zullen maximaal 4 opstellingen gedaan worden, twee voor de lunch en 2 na de lunch. Tussen de twee opstellingen is er een korte pauze incl. koffie/thee.

Coach Therapeut Familieopstelling Erik van Gulik

De workshops worden begeleid door Erik van Gulik

De locatie is Pleiade, in het centrum van Tilburg.

Kosten familieopstelling

De kosten voor de workshop zijn: €165,00 per persoon wanneer je een eigen vraag inbrengt en 

€25,00 per persoon wanneer je als representant deelneemt. Voor bedrijven en ondernemers zijn de tarieven exclusief btw, voor particulieren inclusief.

 

Je krijgt een door Pleiade verzorgde vegetarische / biologische lunch en gedurende de gehele dag is er water, koffie en thee. Aanmelden gaat op volgorde van binnenkomst. Bij meer aanmeldingen wordt je op de wachtlijst geplaatst. 

Combi aanbieding

Wanneer je na de familieopstelling nog verder wilt doorpakken dan is een 1 op 1 coachingsessie een waardevolle aanvulling. Deze plannen we ongeveer 3 weken na de workshop in. 

* Boek de coachingsessie met 50% korting (€35,- ipv €70,-) tegelijk met je aanmelding als vraagsteller voor de workshop Familieopstellingen. Vermeld bij het aanmelden (hieronder) dat je gebruik wilt maken van de combi aanbieding. 

* Boek je de familieopstelling inclusief coachingstraject (5 sessies), dan krijg je €50,- korting op het coachingstraject (€300,- ipv 350,-). Het coachingstraject kan zowel voor als na de workshop starten. Vermeld bij het aanmelden (hieronder) dat je gebruik wilt maken van de combi aanbieding. 

Aanmelden workshop familieopstelling

Geef je hier op voor de workshop familieopstellingen. Bij het laatste veld kan je de workshop datum vermelden en in welke rol je wilt deelnemen. Bij het verzenden van je aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Je bericht is verzonden. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van aankomende workshops, of heb je nog een andere vraag, stuur mij dan een bericht via info@coffeecoach.nl dan zorg ik ervoor dat je op de lijst komt te staan. Wanneer je je hebt aangemeld voor een workshop sta je automatisch op de lijst (tenzij je aangeeft dat je dit niet wilt). 

Ken je meer mensen in jouw omgeving die mogelijk interesse hebben in de workshop familieopstellingen? Stuur de pagina dan door zodat zij zich ook kunnen opgeven voor een workshop of zich op de lijst kunnen laten zetten.

bottom of page